Culinaire rondreis Zuid Afrika

Kaapstad – Franschhoek – Swellendam – Plettenberg Bay – Addo Elephant Park

15 dagen/14 nachten

Bent u een echte fijnproever? Dan is Zuid-Afrika is een culinair walhalla, waar u uw hart op kunt halen. Deze culinaire rondreis Zuid Afrika begint in het prachtige Kaapstad. In Franschhoek, de wijnregio, bezoekt u diverse wijngaarden, waar u de bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen proeft. Met een lokale gids bezoekt u Stellenbosch en proeft u heerlijke streekproducten. Een van de hoogtepunten van deze reis is een acht gangen diner, inclusief wijnen, in Delaire Graf, één van de top restaurants in Zuid-Afrika. Via Swellendam en de mooie route 62 komt u aan bij de kust in Plettenberg Bay. Geniet van de mooie stranden en de prachtige natuur. Een safari, waarbij u op zoek gaat naar de Big 5, is iets dat niet mag ontbreken tijdens uw reis naar Zuid-Afrika. Tijdens deze culinaire rondreis Zuid Afrika verblijft u in kleinschalige, bijzondere accommodaties en dineert u in de beste restaurants van dit prachtige land.

Dag 1 – Amsterdam – Kaapstad
Met KLM vliegt u naar Zuid-Afrika en 12 uur later landt u vol enthousiasme in Kaapstad. Uw culinaire rondreis Zuid Afrika gaat beginnen. Onze lokale vertegenwoordiger haalt u op en brengt u naar het boutique hotel Sea Five, waar u vier nachten verblijft in een garden kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 t/m dag 4 – Ontdek het prachtige culinaire Kaapstad met huurauto
De eerste drie dagen van deze culinaire rondreis Zuid-Afrika gaat u met de auto het mooie Kaapstad ontdekken. Kaapstad is een indrukwekkende stad met een mooie natuur, heerlijke stranden, uitstekende restaurants en leuke wijken, zoals Woodstock.

Bezoek bijvoorbeeld het oude centrum aan de voet van de Tafelberg, met onder andere zijn zeventiende eeuwse Kasteel de Goede Hoop en het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, het gerestaureerde deel van de oude haven met een keur aan winkeltjes, restaurantjes en terrassen. Een bezoek aan de Tafelberg is een absolute aanrader, maar ook Kaap de Goede Hoop mag niet missen.

Op dag 2 dineert u in het nieuwe restaurant Pier en geniet u van een 10 gangen diner in de gezellige Waterfront.

Op de derde en vierde avond kunt u dineren in een van de goede restaurants in Kaapstad. Wij geven u graag tips.

Culinaire tip: Bezoek op zaterdagochtend The Neigbourgoods market in Woodstock, waar u heerlijke lekkernijen proeft. Ook koopt u hier de mooiste handwerken en aparte souvenirs.

Dag 5 – Proef de lekkerste wijnen en ambachtelijke lekkernijen in de wijnregio Franschhoek
Na een heerlijk ontbijt in het hotel rijdt u in ongeveer een uur naar Franschhoek, dat bekend staat om de prachtige wijngaarden en heerlijke wijnen.

In de middag brengt u een bezoek aan Stellenbosch met een lokale gids. Genietend van de buitenlucht en architectonische juweeltjes, loopt u van proeverij naar proeverij, allemaal ambachtelijk klaar gemaakt. Proef een verscheidenheid aan zoete en hartige handgemaakte producten, evenals een sit-down lunch. Een typisch Zuid-Afrikaans menu is wijn gecombineerd met zoete lekkernijen, die u nuttigt in in een trendy wijnbar. Geniet ook van traditionele rundvleessnacks, die zijn klaargemaakt volgens het familierecept van de lokale slagerij. Proef verschillende wijnen en verwen u smaakpupillen met ambachtelijk gebakken brood.
In Stellenbosch bezoekt u ook een innovatief koffielaboratorium waar u geniet van met de hand gemaakte desserts. De getalenteerde food-artisans vertellen vol passie over hun inspirerende producten en beantwoorden al uw vragen.

Na een dag vol smaakbelevingen ontspant u ’s avonds heerlijk in het Avondrood guesthouse, waar u twee nachten verblijft in een luxury kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 – Maak een wijn- en chocoladesafari door het Waterford Estate
U bent alweer bijna een week aan het genieten van dit land en ook dag zes van deze culinaire rondreis Zuid Afrika wordt een bijzondere smaakbeleving. Onder begeleiding van een lokale gids maakt u een wijnsafari door het Waterford Estate, waar u op zoek gaat naar de bekendste druivensoorten,” de Big 5 druiven “.

Heeft u ooit wijn gecombineerd met chocolade? Dit landgoed staat bekend om haar populaire “chocolate & wine tasting”. Terwijl u aan een prachtig gedekte tafel zit, schuift wijnexpert Tom aan. Hij vertelt u over verschillende wijnen en chocolade die u toelachen vanaf een houten plankje. Uiteraard mag u ook proeven.

Tijdens een twee uur durende wijnsafari met de wijnmakers hoor u alle insider verhalen van de experts en proeft u de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen, die vers van de wijngaarden komen. Geniet van de omgeving. Namelijk niet alleen de wijngaarden, maar ook de flora en fauna in dit stukje van de Kaapse Wijnlanden is meer dan de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Ervaar de sfeer, ruik de bijzondere geuren en ontdek de prachtige uitzichten op Heiderberg, Simonsberg en de Tafelberg

In de avond geniet u op Michelin niveau van een 8 gangen diner inclusief bijpassende lokale wijnen in Delaire Graf, een van de toprestaurants van Zuid-Afrika.

Dag 7 – Op weg naar Swellendam, een minder bekend Zuid-Afrikaans pareltje
Op dag 7 van deze culinaire rondreis Zuid Afrika rijdt u in ongeveer drie uur naar Swellendam. Onderweg stopt u in de Robertson wijnregio, een van de minder bekende wijngebieden, waar u in alle rust diverse wijnhuizen bezoekt. In Swellendam wordt u hartelijk ontvangen door de eigenaren van Schoone Oordt, waar u twee nachten zult verblijven in een luxury kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 – Wandelen en walvissen spotten in natuurreservaat de Hoop
’s Morgens voorzien de eigenaren van Schoone Oordt u van een overheerlijke en goed gevulde picknickmand. Met deze mand rijdt u naar het natuurreservaat de Hoop. Dit prachtig natuurgebied aan de kust is de ideale plek om walvissen te spotten van juli tot november. Een unieke ervaring, want wat zijn deze dieren indrukwekkend!

Maak ook een wandeling over de ongerepte witte zandstranden en geniet ook buiten het walvisseizoen – van wildlife zoals zebra’s, bontebokken, elanden, apen en flamingo’s.

Dag 9 t/m dag 12 – Via een prachtige route naar Plettenberg Bay
Route 62 is adembenemend en de vele Cape Dutch dorpjes zullen u uitnodigen om onderweg regelmatig een stop te maken. Bewonder de Victoriaanse, krullerige huizen in Montagu en proef langs deze route lokale specialiteiten zoals port, chocolade, kaas, gedroogd fruit en natuurlijk wijn.

De restaurants langs deze route zijn bij uitstek geschikt om nationale gerechten als bobotie uit te proberen. Of wat dacht u van een heerlijke struisvogelbiefstuk in Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van de wereld.

Na een enerverende route bereikt u Plettenberg Bay. U verblijft drie nachten in de kleinschalige La Vista Lodge in een lagoon view kamer op basis van logies en ontbijt.
Plettenberg Bay is een mondaine badplaats met prachtige stranden. s’ Avonds kunt u heerlijk dineren in een van de vele restaurantjes.

Ontdek de badplaats Plettenberg Bay
In deze badplaats met prachtige stranden valt veel te ontdekken. Deze plek biedt tal van excursiemogelijkheden zoals een boottocht op de azuurblauwe lagune van Knysna. Geniet daarna van een heerlijke lunch met verse vis in de haven.
Bent u sportief aangelegd? Maak een onvergetelijke wandelin door het Tsitsikamma natuurreservaat of ga golfen, tennissen of vissen.

Culinaire tip: Voor de echte fijnproevers adviseren wij een diner in Zinzi. Dit bijzondere restaurant heeft een fantastisch interieur, met mooie leren banken, kleurrijk Afrikaans textiel, houtsnijwerk uit India: een aparte mix die hier bijzonder goed tot zijn recht komt. Laat u verrassen door de chef.

Dag 12 – Aankomst in één van onze favoriete safari lodges bij Addo Elephant Park
Na ongeveer vier uur rijden komt u aan bij een van onze favoriete safari lodges in de omgeving van het Addo Elephant Park, Camp Figtree. Hier verblijft u twee nachten in een luxury kamer op basis van halfpension. Bij aankomst zult u versteld staan van het prachtige uitzicht over de Sunday River vallei. U gaat een heerlijke nachtrust tegemoet en morgen staat er een bijzondere ervaring op de planning.

Dag 13 – Wildlife spotten tijdens een safari in een open landrover.
Vroeg in de morgen met een ervaren gids in een open landrover naar het Addo Elephant Park, waar u op zoek gaat naar het wildlife. Dit park staat bekend om de vele olifanten en u vindt hier ook andere wilde dieren. Uit ervaring weet de gids de beste plekken te vinden om het wildlife te spotten en vol plezier vertelt hij u over deze indrukwekkende dieren.

Tijdens een koffiestop geniet u van prachtige uitzichten. U bevindt zich midden in de indrukwekkende natuur, tussen de dieren.

Kunt u niet genoeg krijgen van safari? Rij ‘s middags met uw eigen auto het Addo Elephant Park in om wildlife te spotten. Of bezoek het Daniell cheetah project en leer meer over cheeta’s, luipaarden, meerkatten en leeuwen.

Dag 14 – Port Elizabeth – Amsterdam
Het is heerlijk ontwaken in de lodge en u geniet hier van uw laatste Zuid-Afrikaanse ontbijt. Deze prachtige culinaire rondreis Zuid Afrika met Duin Deluxe Travel zit er namelijk alweer op.

Na een rit van ruim een uur komt u aan bij de luchthaven van Port Elizabeth, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u via Johannesburg terug naar Amsterdam.

U en uw smaakpapillen hebben genoten van al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Prijs bij culinaire reis Zuid Afrika:
Vanaf € 2975,- per persoon bij twee personen
De prijs is gebaseerd op de maanden mei tot eind september. De reis kunt u op maat samen laten stellen voor uw reisgezelschap.

Inclusief bij culinaire reis Zuid Afrika:

  • Intercontinentale vluchten met KLM in de economy class
  • Luchthavenbelasting ( onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Autohuur, Toyota Corolla of gelijkwaardig. Inclusief premium verzekering
  • Tien gangen diner in het Pier restaurant
  • Wandeling en proeverij door Stellenbosch
  • Acht gangen diner Delaire Graf, inclusief wijnen
  • Picknick lunch de Hoop natuurreservaat
  • Wijnsafari op Waterford Estate
  • Safari in het Addo Elephant Park
  • Welkomstdrankje
  • Uitgebreid informatiepakket met reisboek

Exclusief bij culinaire reis Zuid Afrika:

  • Reis en annuleringsverzekering
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
  • Benzine, contract fee en GPS
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
Verkort reisschema
15 dagen – 14 nachten
Vanaf € 2975,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Kaapstad
Dag 1
Kaapstad, Sea Five
Dag 5
Franschhoek, Avondrood Guesthouse
Dag 7
 Swellendam, Schoone Oordt
Dag 9 
Plettenberg Bay, La Vista Lodge
Dag 12
Addo Elephant Park, Camp Figtree
Dag 14
Port Elizabeth – Amsterdam

Culinaire reis Zuid Afrika
Picknick lunch
Moreson wijnen
De hoop natuurreservaat
Wooddal Country House
Wooddal Country House dinner
Safari Addo Elephant Park
Gamedrive Addo Elephant Park

Wilt u meer informatie ontvangen over Culinaire reis Zuid Afrika?