Familie vakantie Tanzania

13 dagen/ 12 nachten

Tijdens deze familie vakantie Tanzania bezoekt u de noordelijke parken van Tanzania en sluit u de reis af op het prachtige bounty eiland Zanzibar. In het Lake Manyara National Park gaat u op zoek naar het vele wild en het prachtige vogelleven. Ook maakt u diverse safari’s in het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Met de kinderen maakt u een bijzondere fietstocht langs de lokale dorpjes. Uiteraard kunnen de kinderen bijna overal tussen de safari’s door heerlijk afkoelen in het zwembad. Op het tropische Zanzibar kunt u genieten van prachtige stranden, maar ook kunt u diverse activiteiten ondernemen.
Tijdens deze gezinsvakantie verblijft u in kleinschalige, kindvriendelijke accommodaties.

Dag 1 – Amsterdam – Kilimanjaro –  Onsea House
Vandaag vliegt u met KLM naar Kilimanjaro, waar uw familie vakantie Tanzania begint. Na aankomst in Kilimanjaro volgt een transfer naar Onsea House, waar u twee nachten verblijft in twee tweepersoonskamers op basis van halfpension. De tweede dag van uw verblijf in Onsea House kunt u heerlijk uitrusten bij het zwembad of een bezoek brengen aan het Arusha National Park.

Dag 3 – Lake Manyara National Park – Kirurumu Tented Lodge
Na het ontbijt maakt u kennis met uw gids/chauffeur en rijdt u naar het Lake Manyara National Park, waar u een nacht verblijft in Kirurumu Tented Lodge in een familietent op basis van volpension. In de middag maakt u een safari door het prachtige Lake Manyara National Park, waar u kunt genieten van het vele wild en het uitbundige vogelleven.

Het Lake Manyara National Park is een relatief klein park, maar biedt een grote diversiteit aan dieren en vogels. Zodra u het park binnenrijdt, waant u zich in een tropisch oerwoud. Onderweg kunt u genieten van watervallen, warmwaterbronnen en beekjes met helder water. Via bossen en moerassen komt u aan bij het prachtige Lake Manyara.

Dag 4 – Serengeti National Park – Mbalageti Serengeti Camp
Uw volgende bestemming is het Serengeti National Park, waar u twee nachten verblijft in Mbalageti Serengeti Camp in een tweeslaapkamer tented suite op basis van volpension. Met uw gids gaat u deze twee dagen op pad in de Serengeti op zoek naar het wild. Tussen de safari’s door kunnen de kinderen heerlijk afkoelen in het zwembad.

Serengeti National Park is met haar oneindige grasvlaktes het beroemdste park van Tanzania. Serengeti betekent in het Maasai ‘wijde plek’. Wanneer u dit nationale park binnenrijdt‚ zult u de uitgestrekte vlaktes dan ook letterlijk ervaren. De Serengeti is op te delen in verschillende gebieden. In het oosten vindt u uitgestrekte grasvlaktes. Het midden van het park wordt bepaald door savannelandschap met acaciabomen. In het noorden vindt u bossen. De Grumeti rivier en de Simiti heuvels bepalen het landschap in westelijke richting.

Dag 6 – Karatu – Plantation Lodge
Vandaag rijdt u naar het dorpje Karatu, dat centraal is gelegen tussen de Ngorongoro Crater en het Lake Manyara National Park. U verblijft twee nachten in de Plantation Lodge in een familiekamer op basis van volpension. In de middag maakt u een bijzondere fietstocht met een gids langs de bananen plantages. Ook bezoekt u een lokaal dorpje met een school.

De volgende dag bezoekt u de beroemde Ngorongoro Crater. De Ngorongoro krater wordt ook wel ‘Tuin van Eden’ of ‘Paradijs op Aarde’ genoemd. Omdat de krater door zijn vorm een afgesloten gebied vormt, heeft zich hier een eigen wereld ontwikkeld. Enkele miljoenen jaren geleden was de Ngorongoro nog een actieve vulkaan. Deze is echter in elkaar gestort, en de 610 meter diepe krater met een doorsnede van zo’n 19 kilometer vormde zich. Binnen in de krater leeft een afspiegeling van het Oost-Afrikaanse wild: Leeuwen, olifanten, neushoorns en buffels zijn hier te vinden. Maar ook kleiner wild, zoals de gazelle, gnoe, zebra en hartebeest is hier te vinden.

Dag 8 – Zanzibar – Next Paradise Boutique Resort
In de ochtend rijdt u met uw gids/chauffeur terug naar Arusha, waarna u naar Zanzibar vliegt. U verblijft vier nachten op Zanzibar in het Next Paradise Boutique Resort in een familiekamer op basis van halfpension. Zanzibar staat bekend om de prachtige witte bountystranden en helderblauwe zee. Deze dagen kunt u genieten van het strand, maar ook kunt u diverse activiteiten ondernemen zoals een boottocht op zoek naar dolfijnen, snorkelen, en een bezoek aan Stone Town brengen.

Dag 12 – Zanzibar – Amsterdam
In de namiddag volgt een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Vervolgens vliegt u via Dar es Salaam terug naar Amsterdam.

Dag 13 – Amsterdam
Uw onvergetelijke familie vakantie Tanzania met Duin Deluxe Travel is weer voorbij. U arriveert weer in Amsterdam.

Prijs

Prijs per persoon bij twee volwassen personen en twee kinderen onder 12 jaar:
Vanaf € 3500,- per persoon

Inclusief bij familie vakantie Tanzania
· Intercontinentale vluchten met KLM in de economy class
· Binnenlandse vlucht in de economy class
· Luchthavenbelasting ( onder voorbehoud van wijzigingen)
· Verblijf en verzorging zoals omschreven
· Privé transfers
· Privé gids/chauffeur dag 3 tot dag 8 in een 4×4 voertuig
· Safari’s in het Lake Manyara National Park
· Safari’s in het Serengeti National Park
· Safari in de Ngoronogoro Crater
· Fietstocht Karatu
· Parkentreegelden
· Welkomstdrankje
· Uitgebreid informatiepakket met reisboek

Exclusief bij familie vakantie Tanzania
· Reisverzekering en annuleringsverzekering
· Visum Tanzania

Verkort reisschema
13 dagen – 12 nachten
Vanaf € 3500,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Kilimanjaro – Onsea House
Dag 3
Lake Manyara National Park – Kirurumu Tented Lodge
Dag 4
Serengeti National Park – Mbalageti Serengeti Camp
Dag 6
Karatu – Plantation Lodge
Dag 8
Zanzibar – Next Paradise Boutique Resort
Dag 12
Zanzibar – Amsterdam
Dag 13
Amsterdam

Safari met het gezin TanzaniaFamiliereis Tanzania - Lake Manyarasafari met kinderen TanzaniaFamilie vakantie Tanzania - familie suites Plantation LodgeStrandvakantie met het gezin op Zanzibar

Wilt u meer informatie ontvangen over Familie vakantie Tanzania?