Groepsreis Malawi & Zambia

20 dagen/ 19 nachten

Afwisselende kleine groepsreis Malawi en Zambia, waarbij u de schitterende natuur van Malawi en Zambia kunt ontdekken. Deze groepsreis begint in Malawi in het Majete Wildreservaat, waar u ongerepte safari’s maakt. U bezoekt de Mulanje Mountains en het Zomba Plateau, waar u uitstekend kunt wandelen. In het South Luangwa National Park en het Liwonde National Park geniet u van bijzondere safari’s. Een afwisselende en avontuurlijke rondreis, waarbij u alle facetten van Malawi en Zambia zult ontdekken.

Dag 1 – Amsterdam – Blantyre
Vandaag vliegt u met KLM via Nairobi naar Blantyre.

Dag 2 – Majete wildreservaat – Thawale Lodge
Na aankomst in Blantyre wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt een transfer van ongeveer drie uur naar Majete, waar u twee nachten verblijft in de Thawale Lodge. De eerste nacht verblijft u op basis van halfpension en de tweede nacht op basis van volpension en inclusief activiteiten. Majete wildreservaat is een van de succesverhalen van natuurbehoud. Het prachtige wildreservaat is sinds 1955 een beschermd gebied en staat model voor duurzame ontwikkeling en de herintroductie van bedreigde diersoorten.
Het Majete wildreservaat is onderdeel van Africa’s Great Rift Valley en bestaat uit ongeveer 70.000 hectare. Het park bestaat uit Miombo bossen en rotsachtige heuvels, die in contrast staan met de pittoreske riviervalleien en weelderige bosriviergebieden. In het Majete wildreservaat zult u onder andere de neushoorn, olifanten, buffels, nijlpaarden, vogels, en diverse antilopen tegenkomen.Dag 4

Dag 4 –  Mulanje Mountains – Kara O Mula
Na het ontbijt heeft u een transfer van ongeveer 4,5 uur naar de Mulanje Mountains, waar u twee nachten verblijft in Kara O Mula op basis van volpension.
Mount Mulanje is een van de grootste inselberg ter wereld. De berg wordt ook wel “island in sky”genoemd. Het Mount Mulanje reservaat is ook uitgeroepen tot  UNESCO. U zult hier diepe kloven zien en prachtige watervallen. De omgeving leent zich uitstekend om te wandelen.

Dag 6 – Zomba Plateau – Sunbird Kuchawe hotel
In ongeveer drie uur komt u aan bij u het Zomba Plateau, waar u de komende twee nachten verblijft in het Sunbird Kuchawe hotel in een tweepersoonskamer op basis van volpension en een begeleide wandeling. U kunt hier fietsen, paardrijden en wandelen en genieten van het prachtige vogelleven.

Het Zomba Plateau ligt op bijna 2000 meter hoogte en is een prachtig wandelgebied met veel vogels. Tussen de dennenwouden is er gelukkig nog voldoende inheems woud overgebleven: cipressen- en cederbomen, met daartussen gemengde vegetatie. Het plateau wordt gelardeerd door riviertjes en stroompjes waar je in het visseizoen op forel kunt vissen; er zijn watervallen en meertjes.

Dag 8 – Liwonde National Park – Mvuu Camp
Vandaag volgt een transfer in ongeveer vijf uur naar het Liwonde National Park, waar u twee nachten in Mvuu Camp verblijft op basis van volpension en inclusief safari’s. De activiteiten bestaan uit boottochten, gamedrives, begeleide wandelingen en fietstochten.

Het Liwonde National Park ligt in het zuiden van Malawi en staat bekend om haar prachtige natuur. De Shire rivier die door het park loopt trekt veel wild aan. Naast wat klein wild is het Liwonde National Park de thuishaven voor olifanten, neushoorns en vele vogels. In de Shire rivier bevinden zich veel nijlpaarden en krokodillen.

Dag 10 – Cape Maclear – Tumbo View Lodge
Na het ontbijt volgt een transfer van ongeveer 3,5 uur naar Cape Maclear waar u twee nachten verblijft in de Tumbo View Lodge op basis van logies en ontbijt.

In het zuidwesten van Lake Malawi ligt Cape Maclear op de uiterste punt van het schiereiland. Behalve een prachtig strand biedt Cape Maclear maar liefst twintig  geweldige duik-sites. Tijdens het duiken wordt u vergezeld door nieuwsgierige otters en bij het maken een bootexcursie krijgt u een goed idee van het schiereiland met zijn omliggende eilandjes. Ook kunt u op eigen kracht per kajak naar de eilandjes toe varen.

 Dag 12 – Lilongwe – Woodlands
Vandaag rijdt u in ongeveer vier uur naar Lilongwe, waar u een nacht in Woodlands Lilongwe verblijft op basis van logies en ontbijt.

Eenmaal aangekomen in de hoofdstad van Malawi, Lilongwe, is het zeer de moeite waard de Old Town te verkennen. De Old Town is niet opgebouwd uit rechthoeken, zoals zoveel kolonistennederzettingen. Integendeel zelfs: het is een wirwar van straatjes die heel gemoedelijk en dorps aandoet, maar waar u wel een gids of een plattegrond kunt gebruiken. U kunt plaatselijke kunst kopen op de craft market bij het postkantoor tegenover Nico Centre. Ook de ommuurde markt is erg interessant. Op de westelijke oever van de Lilongwe rivier die door de stad stroomt, vindt u een rijke wijk met veel bars en restaurants.

Dag 13 – South Luangwa – Croc Valley Camp
Na het ontbijt volgt een transfer van ongeveer vijf uur naar het South Luangwa National Park, waar u de komende drie nachten verblijft in de Croc Valley Camp op basis van volpension en inclusief safari’s. De inbegrepen activiteiten zijn gamedrives.

Het South Luangwa National Park is gelegen aan de zuidelijke uiteinden van de Great Rift Valley. Het reservaat staat bekend om de hoge wildconcentraties, die zich rond de Luangwa rivier bevinden. South Luangwa National Park staat ook bekend om de uitstekende wandelsafari’s.

Dag 16 – Lilongwe – Woodlands
Vandaag volgt een transfer van vijf uur terug naar Lilongwe, waar u wederom een nacht verblijft in Woodlands in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 17 – Lilongwe  – Amsterdam
Vandaag volgt er een transfer terug naar de luchthaven. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 18 – Amsterdam
Uw groepsreis Malawi en Zambia is helaas voorbij. U arriveert weer in Amsterdam.

Prijs voor groepsreis Malawi en Zambia:

Prijs per persoon bij twee personen:
Vanaf €  4035,-  per persoon

Deze groepsreis vertrekt bij minimaal twee personen en kan geheel naar wens en budget worden aangepast. Op vertrek 1 november staan reeds twee dames geboekt. Wellicht wilt u aansluiten bij deze reis.

Inbegrepen bij groepsreis Malawi en Zambia:

 Intercontinentale vluchten in de economy class

 • Luchthavenbelasting
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers
 • Safari’s in Majete, Liwonde en South Luangwa National Park
 • Parkentreegelden
 • Welkomstdrankje
 • Uitgebreid informatiepakket met reisboek

 Niet inbegrepen bij groepsreis Malawi en Zambia: 

 • Reis- en / of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds ( € 2,50 per boeking)
 • Eventuele fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum Malawi en Zambia ( USD 50 per persoon per land)

 

 

 

Verkort reisschema
18 dagen – 17 nachten
Vanaf € 4035,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Blantyre
Dag 2
Majete Wildreservaat – Thawale Lodge
Dag 4
Mulanje Mountains – Kara O Mula
Dag 6
Zomba Plateau – Sunbird Kuchawe hotel
Dag 8
Liwonde National Park – Mvuu Camp
Dag 10
Cape Maclear– Tumbo View Hotel
Dag 12
Lilongwe  – Woodlands
Dag 13
South Luangwa National Park – Croc Valley Camp
Dag 16
Lilongwe – Woodlands
Dag 17
Lilongwe – Amsterdam
Dag 18
Amsterdam

leeuw
Safari zambia - south luangwa
Mount Mulanje
Liwonde National park Malawi
Mvuu Camp Liwonde National Park
Safari in Liwonde National Park
Mumbo island snorkelen
Vogels Malawi

 
Wilt u meer informatie ontvangen over Groepsreis Malawi?