Groepsreis Zuid Afrika deluxe

16 dagen/ 15 nachten

Reist u liever in een klein gezelschap, maar bent u wel op uw vrijheid gesteld, dan is dit de ideale groepsreis Zuid-Afrika voor u. Overdag gaat u op pad met uw gids en medereizigers en regelmatig kunt u in de avond uw eigen plan trekken. Uw groepsreis begint in het prachtige Kaapstad, waarna u via de Route 62 aankomt in Plettenberg Bay. U geniet van diverse safari’s in het Hluhluwe wildreservaat en het Kruger National Park.  Ook ontdekt u de schitterende Panoramaroute. U verblijft in luxe accommodaties tijdens deze groepsreis Zuid Afrika.

Dag 1- Amsterdam – Kaapstad
Vandaag vliegt u met Air France/KLM naar Kaapstad.

Dag 2 – Kaapstad – Pepper Club Luxury Hotel & Spa
Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt een transfer naar uw hotel, waar u de komende drie nachten verblijft op basis van logies en ontbijt.

In de middag maakt u kennis met uw medereizigers  en uw gids. Samen brengt u een bezoek aan de stad Kaapstad en ontdekt u de Victoria & Alfred Waterfront. Na een enerverende middag kunt u genieten van een ontspannen avond.

Dag 3- Kaapstad – Pepper Club Luxury Hotel & Spa
Na het ontbijt maakt u een dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point.  Vanaf Cape Point heeft u een schitterend uitzicht. Met een kabelbaantje wordt u ruim 238 meter boven de oceaan gebracht. U kunt genieten van de vele rotsen en golfen. Met een beetje geluk kunt u hier tussen mei en november walvissen zien.

Onderweg passeert u diverse kleine kust dorpjes. In de late namiddag keert u terug in het hotel.

Dag 4 – Kaapstad – Pepper Club Luxury Hotel & Spa
Vandaag staat een bezoek aan de wijnregio op het programma.  U bezoekt de prachtige wijngaarden van Franschhoek en Stellenbosch en kunt genieten van de heerlijke wijnen. Ook kunt u de sfeer proeven van de gezellige wijndorpjes. In de late middag keert u terug in het hotel.

Dag 5 – Oudtshoorn – De Opstal Country Lodge
Via de prachtige route 62 rijdt u naar Barrydale, waar u van de lunch kunt genieten. Vervolgens rijdt u naar Oudtshoorn, waar u een bezoek brengt aan een struisvogel boerderij. In de namiddag komt u aan bij de Opstal Country Lodge, waar een heerlijk diner voor u klaar staat.

Dag 6 – Omgeving Plettenberg Bay – Hog Hollow Country Lodge
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Cango Caves. Op 29 kilometer van Oudtshoorn, aan het begin van de pittoreske Cangovallei, ligt het spectaculaire ondergrondse mirakel van de Klein Karoo: de Cango Caves. Ze zijn gelegen in een kalkstenen bergkam parallel aan de beroemde Swartberg Mountains. U vindt er de mooiste druipsteengrotten met uitgestrekte zalen en indrukwekkende steenformaties.

Na een bezoek aan de grotten rijdt u naar Knysna, dat aan een prachtige lagune ligt. U kunt heerlijk lunchen in Knysna of de vele winkeltjes bekijken. Vervolgens rijdt u naar de Keurbooms rivier, waar u geniet van een cruise over de rivier.

Na een enerverende dag komt u aan in de Hog Hollow Country Lodge, waar u twee nachten verblijft op basis van halfpension. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner.

Dag 7 – Omgeving Plettenberg Bay – Hog Hollow Country Lodge
Vandaag staat in het teken van de natuur. In de morgen bezoekt u een olifanten Sanctuary, waar u de mogelijkheid heeft om deze bijzondere wezens aan te raken en eten te geven.Na de lunch brengt u een bezoek aan Birds of Eden. Hier treft u vele prachtige vogels.
Optioneel kunt u in de middag een boottocht maken, waarbij u op zoek gaat naar de walvissen en dolfijnen. In de avond kunt u wederom genieten van een diner in de lodge.

Dag 8 – Port Elizabeth – Radisson Blu
Na het ontbijt rijdt u verder langs de prachtige Garden Route naar het Tsitsikamma National Park. Hier kunt u prachtig wandelen en genieten van de mooie uitzichten. Tsitsikamma heeft een 80 km lange woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. De Storms River heeft zich hier een weg gebaand door de Tsitsikamma Range en duikt dan de zee in waar het National Park is gesticht.

U vervolgt uw weg naar Port Elizabeth, waar u in de late namiddag zult aankomen. U overnacht in het Radisson Blu hotel op basis van logies en ontbijt. U kunt dineren in een van de leuke restaurants van Port Elizabeth.

Dag 9 – Durban – Protea Hotel Edward
Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven en vliegt u naar Durban. Na aankomst in Durban volgt een transfer naar het Edward hotel, waar u de komende nacht verblijft op basis van logies en ontbijt.
In de middag maakt u een excursie door de stad Durban. U maakt kennis met de culturele en historische contrasten van de stad. In de namiddag keert u terug in het hotel en kunt u dineren in een van de vele restaurants.

Dag 10 – Mkuze – Ghost Mountain Inn
Vandaag zult u wederom kennis maken met de prachtige natuur van Zuid-Afrika. U bezoekt het St Lucia meer in het Isimangaliso Wetland Park.  U maakt een boottocht over het meer, waar u onder andere krokodillen, nijlpaarden en vele vogels zult zien.

Na de boottocht rijdt u naar het Ghost Mountain Inn hotel, waar u twee nachten verblijft op basis van halfpension. In de middag maakt u een prachtige tocht naar de Umbombo Mountains, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Lake Jozini. Een prachtige locatie voor een heerlijk sundowner drankje.  Ook zult u een bezoek brengen aan een lokaal en authentiek Zulu dorp om een idee te krijgen van de levenswijze van de Zulu’s . De dag sluit u af met een heerlijk diner.

Dag 11 – Mkuze – Ghost Mountain Inn
In de morgen kunt u heerlijk relaxen of een optionele safari boeken bij de lodge. In de middag maakt u een safari in het Hluhluwe – Umfolozi wildreservaat. Hier zult u met een beetje geluk diverse dieren tegenkomen en wellicht ook wel de witte neushoorn. Na een spannende safari keert u terug naar het hotel, waar een heerlijk diner voor uw klaar staat.

Dag 12 – Swaziland – Royal Swazi Sun
Uw volgende bestemming is het koninkrijkje Swaziland. Het traditionele Swaziland is rijk aan cultuur en een prachtig landschap.

U brengt een bezoek aan een kaarsenfabriek, waar elke kaars nog met de hand wordt gemaakt. Ook brengt u een bezoek aan de Mbabane markt, waarna u aankomt in de Royal Swazi Sun voor een overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 13 – Hazyview – Perry’s Bridge Hollow
U vervolgt uw weg door Swaziland. Onderweg stopt u bij een winkel, waar ze sculpturen van glas maken. Na een spectaculaire traditioneel optreden van de lokale Swazi geniet u van de lunch in een cultureel dorp.Na een enerverende dag komt u aan in Perry’s Bridge Hollow, waar u twee nachten verblijft op basis van halfpension.

Dag 14 – Hazyview – Perry’s Bridge Hollow
Vroeg in de morgen gaat u met een open safari voertuig op safari in het beroemde Krugerpark.  Het beroemde Krugerpark staat bekend om de grote hoeveelheden dieren. Na uw safari kunt u in de middag heerlijk relaxen bij het zwembad.
Wilt u nog een keer op safari, dan heeft u de mogelijkheid om in de middag tegen een meerprijs nog een safari te maken.

Dag 15 – Johannesburg – Amsterdam
Na het ontbijt rijdt u naar de prachtige Panoramaroute, waar u een bezoek brengt aan de Blyde River Canyon, de prachtige Bourke’s Lock Polholes en natuurlijk God’s Window. Onderweg zult u ook vele watervalletjes passeren.Om ongeveer 18.00 komt u aan op de luchthaven en neemt u afscheid van uw gids en medereizigers. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 16 –  Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Indien gewenst kunt u de reis verlengen bij de Victoria Watervallen of aan het begin een aantal nachten Kaapstad toevoegen.

Prijs van groepsreis Zuid Afrika deluxe
Prijs per persoon bij twee deelnemers:

Vanaf € 3400,-  per persoon.
Voor een eenpersoonskamer geldt er een toeslag van € 614 ,- per persoon.
Deze groepsreis vertrekt elke maandag vanaf Kaapstad. Gegarandeerd vertrek bij twee deelnemers. Maximaal 14 deelnemers.

Inclusief bij groepsreis Zuid Afrika deluxe: 

 • Intercontinentale vluchten met Air France/KLM in de economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Engels/Afrikaans sprekende gids tijdens de reis
 • Genoemde safari’s in het Hluhluwe Park en het Kruger National Park
 • Boottocht in St Lucia en Keurbooms rivier
 • Bezoek aan Olifanten Sanctuary en Garden of Eden
 • Excursies in Kaapstad en wijnregio
 • Bezoek aan de Cango Caves
 • Sundowner drive Ubombo Mountains
 • Zulu experience
 • Welkomstdrankje
 • Uitgebreid informatiepakket met reisboek

Exclusief bij groepsreis Zuid Afrika deluxe:

 • Reis en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Eventuele fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Verkort reisschema
16 dagen – 15 nachten
Vanaf € 3400,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Kaapstad
Dag 2
Kaapstad – Pepper Club Luxury Hotel & Spa
Dag 3
Kaapstad – Pepper Club Luxury Hotel & Spa
Dag 4
Kaapstad – Pepper Club Luxury Hotel & Spa
Dag 5
Oudtshoorn – De Opstal Country Lodge
Dag 6
Omgeving Plettenberg Bay – Hog Hollow Country Lodge
Dag 7
Omgeving Plettenberg Bay – Hog Hollow Country Lodge
Dag 8
Port Elizabeth – Radisson Blu
Dag 9
Durban – Protea Hotel Edward
Dag 10
Mkuze – Ghost Mountain Inn
Dag 11
Mkuze – Ghost Mountain Inn
Dag 12
Swaziland – Royal Swazi Sun
Dag 13
Hazyview – Perry’s Bridge Hollow
Dag 14
Hazyview – Perry’s Bridge Hollow
Dag 15
Johannesburg – Amsterdam
Dag 16
Amsterdamgroepsreis zuid afrikaGroepsreis zuid afrika

Wilt u meer informatie ontvangen over Groepsreis Zuid Afrika deluxe?