Safari reizen in Afrika

Afrika is hét continent voor het maken van een mooie safari. Uw safari in Afrika kunt u zo avontuurlijk en actief maken als u zelf wilt. De specialisten van Duin Deluxe Travel hebben vele bijzondere safari lodges en tented camps bezocht en kunnen de locaties aanbevelen die bij u passen.

Privé safari
In Afrika kunt u genieten van prachtige en ongerepte parken en dat wilt u waarschijnlijk op uw manier doen. Wij adviseren u om een privé safari te maken, waarbij u beschikt over een privé voertuig en een deskundige gids die tevens chauffeur is. Een privé safari biedt vele voordelen. Met uw privé gids/chauffeur kunt u bepalen wanneer u op safari wilt en hoe lang. Als u onderweg een interessant dier ziet kunt u zelf bepalen hoe lang u wilt blijven observeren.

Fly in safari
Het continent Afrika is immens groot en het is onmogelijk om een aantal wildparken in een korte tijd te bezoeken. Met een klein vliegtuig heeft u wel de mogelijkheid om afgelegen en ongerepte parken te bezoeken, waarbij u onderweg vanuit de lucht kunt genieten van de prachtige landschappen en grote hoeveelheden wild.

Vliegen biedt ook comfort, binnen een korte tijd bent u weer op de volgende locatie en hoeft u niet uren in een hobbelige auto te zitten. In Afrika wordt het vliegtuig gezien als de auto in Nederland.

Type safari reizen
In Afrika zijn verschillende manieren om op safari te gaan. Laat u verrassen door het scala aan mogelijkheden.

Safari per 4×4 voertuig
Met een 4×4 voertuig en een ervaren gids gaat u op zoek naar het diverse wild in de wildparken. De safari’s vinden meestal in de ochtend en namiddag plaats.

Wandelsafari
Tijdens een begeleide wandeltocht maakt u kennis met de flora en fauna van het wildpark en kunt u zomaar heel dichtbij oog in oog komen te staan met een wild dier. Een spannende ervaring. Houdt u van wandelen dan zijn er ook meerdaagse wandelsafari’s in bijvoorbeeld Zambia en Botswana.

Bootsafari
Op diverse rivieren in Afrika kan gevaren worden, zodat u van dichtbij kennis kunt maken met de waterdieren, zoals nijlpaarden en krokodillen. Er zijn verschillende type boten, zoals gemotoriseerde boten en kano’s, maar u kunt ook in een mokoro boot in Botswana ( een uitgeholde boomstam) een tocht maken op zoek naar de waterdieren en het uitbundige vogelleven.

Safari per paard, olifant of kameel
En hoe kunt u de wildernis beter verkennen dan op de rug van een olifant, kameel of paard? U hebt hetzelfde weidse uitzicht als hij of zij. Ook kan het dier heel dicht bij ander wild komen, zonder dat het wild zich bewust wordt van de aanwezigheid van mensen. In Tanzania kunt u bijvoorbeeld genieten van bijzondere paardrijdsafari’s. In Kenia kunt u kennismaken met de kamelen en voor een bijzondere olifantensafari raden wij Botswana aan.

Safari vanuit de lucht
Wat is er nu mooier om geruisloos in een luchtballon te zweven over de uitgestrekte vlakte van de Masai Mara in Kenia met uitzicht op de migratie. Of een ballonvaart over de kleurrijke zandduinen in Namibië. Met een micro light kunt u het South Luangwa National Park verkennen in Zambia.

Bekijk hier ons aanbod aan safari reizen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over Safari reizen?