Beste reistijd Botswana

Botswana kunt u eigenlijk het hele jaar door bezoeken. De beste reistijd is van juli tot november, omdat u in deze periode de beste kans maakt op het zien van de Big 5 en andere wilde dieren. In Botswana is echter in elk seizoen iets speciaals te ontdekken en te beleven.

Het klimaat in Juni, Juli en Augustus

Dit zijn de koudste maanden waarbij de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 20 en 25 graden is. Een aangename temperatuur voor het maken van een safari. In de vroege ochtend kan het wel fris zijn met een temperatuur tussen de 0 en 5 graden. Deze periode is uitstekend om wild te spotten, aangezien de vegetatie droger en minder hoog is. In deze periode zult u in de Okavango Delta en de vele rivieren grote aantallen wild zien.

Het klimaat in September en Oktober

Het landschap wordt in deze maanden steeds droger en de temperaturen stijgen. Houdt u rekening met mogelijke temperaturen van 40 graden. Vooral in de zuidelijke gebieden zoals de Centrale Kalahari en de Magadigadi zoutpannen is het erg warm. Het is een goede tijd om grote aantallen wild te zien bij de waterbronnen.

Het klimaat in November, December, Januari, Februari en Maart

In deze periode arriveren de regens. Het wordt ook wel het groene seizoen genoemd en het voordeel is dat u de laagseizoen tarieven bij de meeste lodges betaald. Het is niet gezegd dat het precies begin november gaat regenen. De regens zijn vaak korte buien. Tussen de regens door zijn er lange periodes van droogte. In de Kalahari regios en de Linyanti regeio kunt u kennis maken met de migratie van de vele zebra’s en gnoes. Ook is dit een uitstekende tijd voor liefhebbers van vogels en jonge dieren.

Het klimaat in April en Mei

Houdt u van een mooi groen landschap en strak blauwe luchten, dan zijn de maanden april en mei zeer geschikt. Overdag is het rond de 25 graden en in de avond kan het afkoelen. Het is de beste reistijd om de Kalahari te bezoeken.

Wilt u meer informatie ontvangen over Beste reistijd Botswana?