Beste reistijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kunt u het hele jaar door bezoeken. De jaargetijden zijn tegenovergesteld aan die van ons. De beste reistijd is afhankelijk van de wensen die u heeft.

Beste reistijd Zuid-Afrika in de West-Kaap en Oost-Kaap

Het klimaat in September, Oktober en November
De lente begint in de West- Kaap en de Oost – Kaap en de temperaturen gaan langzaam stijgen. Ten noorden van Kaapstad bij Namaqualand en langs de Tuinroute opent zich een bloemenpracht.

Het klimaat in December, Januari en Februari
De zomermaanden van Zuid-Afrika met warme temperaturen. Voor een strandverblijf in Plettenberg Bay, Camps Bay of de wilde kust is dit een uitstekende periode.

Het klimaat in Maart, April, Mei en Juni
Vier seizoen in een dag. Het weer is erg onvoorspelbaar en er kunnen korte buien vallen, waarna de zon weer gaat schijnen.

Het klimaat in Juli en Augustus
In de West-Kaap en Oost-Kaap zijn de temperaturen laag en met een zeewind voelt het al fris aan. In Hermanus kunt u de prachtige walvissen zien.

Beste reistijd voor een safari in het Krugerpark, Madikwe, Welgevonden en Pilanesberg

In de maanden mei tot september is het herfst en winter in Zuid-Afrika en is het de beste tijd voor het maken van een safari in de wildparken in het noorden. Het is een droge periode en veel bladeren zijn van de bomen gevallen, waardoor het makkelijker is om het wild te spotten. Omdat er minder regen valt in deze periode zult u meer dieren aantreffen bij de drinkplaatsen.

In de maanden van oktober tot april zult u een groene en frisse natuur in Zuid-Afrika zien. De beste reistijd voor een safari is de maand oktober, omdat in deze maand het struikgewas nog relatief laag is. Houdt u er rekening mee dat er een korte en verfrissende regenbui kan vallen in deze maanden. De vogelliefhebbers komen absoluut aan hun trekken in deze maanden.


Reizen Zuid-Afrika

Accommodaties

Hoogtepunten

Persoonlijk advies

Luxe Zuid Afrika reizenLuxe Safari reizen Zuid Afrika
Luxe Safari reizen Zuid Afrika

Wilt u meer informatie ontvangen over Beste reistijd Zuid-Afrika?