Sandibe Okavango Safari Lodge

Sandibe Okavango Safari Lodge is een luxe kleinschalige lodge gelegen in een privé concessie in de Okavango Delta, nabij het Moremi Game Reserve. De Okavango Delta is ’s werelds grootste binnenlandse delta en biedt een opmerkelijke wildernis en safari ervaring tussen een oase van eilanden en kristalheldere kanalen.
Sandibe Okavango Safari Lodge biedt een ongerepte, afgelegen ligging, uitstekende safari’s en fine dining.

Accommodatie
Sandibe Okavango Safari Lodge beschikt over acht luxe cottages, die gelegen zijn aan de rand van de waterwegen van de Okavango Delta. De stenen, rietgedekte cottages zijn gecamoufleerd onder een luifel van wilde palmen en knoestige vijgenbomen. De ruime cottage-stijl kamers hebben grote ramen en zijn ingericht met aardse okertinten. Van onder de luifel van uw kingsize bed kijkt u uit over de oevers van de Santanadibe rivier. Buiten vindt u een grote buitendouche en een paar ligstoelen waar u heerlijk kunt ontspannen. Vanaf uw verhoogd privé dek heeft u een spectaculair uitzicht op de Okavango Delta.

Faciliteiten van Sandibe Okavango Safari Lodge
De hoofdlodge van Sandibe Safari Lodge bestaat uit een loungegedeelte met comfortabele stoelen en banken en een eetgedeelte. De open zijkanten zorgen dat u optimaal kunt genieten van het zicht op de schitterende vlaktes en de rivieroevers. De lodge is gedecoreerd met prachtige Afrikaanse kunststukken en traditionele manden, sommigen door het personeel van de lodge gemaakt. De neutrale kleuren, hoge plafonds en open ruimtes geven een licht en luchtig gevoel. Op steenworp afstand van de logde is een klein zwembad ingebouwd in een verhoogd dek, deels in de schaduw en met ligbedden. Bij de lodge is een goedgevulde curiosa winkel aanwezig.

Culinair bij Sandibe Okavango Safari Lodge
Bij Sandibe Safari Lodge kunt u ’s morgens genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met een paar koekjes of beschuit. Bij terugkomst na de ochtend safari wacht u een heerlijk vers ontbijt.
’s Avonds kunt u dineren in het overdekte eetgedeelte waar u uitkijkt over de uitgestrekte velden en de rivieroevers. Ook kunt u heerlijk buiten dineren bij de openhaard onder een baldakijn van sterren, met dieren op slechts enkele meters afstand. In de aantrekkelijke lounge staat een goed gevulde koelkast waar u uzelf kunt helpen met koele drankjes. Sandibe Safari Lodge heeft een wijnkelder met de beste wijnen en lekkerste champagnes.

Activiteiten
Vanuit Sandibe Okavango Safari Lodge kunt u de diversiteit aan wild in de Okavango Delta ontdekken. Verken de uiterwaarden, seizoensgebonden graslanden en savannes van deze prachtige wildernis in een open safari voertuig tijdens dag en nacht safari’s, vergezeld van een gids en tracker. Maak een ontspannen wandeling onder begeleiding of een avontuurlijke trip per mokoro of gemotoriseerde boot langs het netwerk van fascinerende waterwegen in de delta. Met meer dan 450 vogelsoorten is de omgeving van Sandibe Okavango Safari Lodge een waar vogelparadijs.

Dit gebied heeft twee gezichten. In de periode november t/m mei is het een uitstekende omgeving voor het zien van leeuwen, luipaarden, cheeta’s en wilde honden. De periode juni t/m oktober is ook goed voor het zien van bovenstaande roofdieren, maar daar bovenop bevinden zich in het gebied grote kuddes buffels (soms meer dan duizend!) en grote kuddes met olifanten. De omvangrijke troepen leeuwen hebben zich hier enigszins gespecialiseerd in het jagen op buffels. Dit is een fascinerend spektakel om mee te maken; de leeuwen waaieren uit en proberen een buffel van de groep te scheiden en in de gevormde fuik van leeuwen en leeuwinnen te dirigeren. Het gaat vaker fout dan goed, maar boeiend om te zien is het altijd.

Wilt u meer informatie ontvangen over Sandibe Okavango Safari Lodge, Okavango Delta?