Luxe safari Botswana & Kaapstad

17 dagen/ 16 nachten

Tijdens deze luxe safari Botswana ontdekt u de wildrijke gebieden en maakt u prachtige safari’s. Uw reis begint echter in het bijzondere Kaapstad, waar u kunt genieten van de mooie stranden en de wijngaarden. Vervolgens vliegt u naar de Okavango Delta in Botswana, waar u safari’s kunt maken in traditionele mokoro bootjes. In het wildrijke Moremi Game Reserve zult u versteld staan van de grote hoeveelheden wild. Het ongerepte en ruige Savuti maakt uw safari helemaal compleet. De reis sluit u af bij de Victoria Watervallen in Zambia. U verblijft in uitstekende kleinschalige safari lodges tijdens uw luxe safari Botswana.

Dag 1 – Amsterdam – Kaapstad
Vandaag vliegt u met KLM naar Kaapstad, waar uw reis in Zuid-Afrika kan gaan beginnen. Na aankomst in Kaapstad volgt een transfer naar het Camps Bay Retreat, waar u vier nachten verblijft in een premier kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 – Kaapstad – Camps Bay Retreat
Na een heerlijk ontbijt in Camps Bay Retreat maakt u kennis met uw gids. Hij zal u deze ochtend Kaapstad in het kort laten zien en u informeren over de leukste bezienswaardigheden en beste restaurants, zodat u de komende dagen zelf op pad kunt met uw huurauto.

Kaapstad behoort tot één van de mooiste steden van de wereld. Kaapstad ligt op een prachtig schiereiland en wordt omgeven door de Tafelberg. U kunt u een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop, de wijngaarden van Constantia of de prachtige stranden van Camps Bay.

Dag 6 – Okavango Delta – Eagle Island Camp
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u naar Maun, waar uw luxe safari Botswana kan gaan beginnen. Na aankomst in Maun vliegt u met een kleiner toestel naar de Okavango Delta, waar u twee nachten verblijft in Eagle Island Camp in een luxe tent op basis van volpension en lokale drankjes. Met een traditionele mokoro boot kunt u de omgeving verkennen. Ook kunt u prachtige wandelingen maken onder begeleiding van een ervaren gids.

De Okavango Delta is een netwerk van kanalen en moerassen en is de grootste inlandse delta ter wereld. De verscheidenheid aan begroeiing en wild is enorm in de Delta. Gebieden met hoge bomen worden afgewisseld door zandvlaktes met voornamelijk mopane begroeiing.

Dag 8 – Moremi Game Reserve – Khwai River Lodge
Na uw laatste safari vliegt u naar het Moremi Game Reserve, waar u drie nachten verblijft in de Khwai River Lodge in een luxe tent op basis van volpension en lokale drankjes. Met een ervaren gids gaat u in een open landrover of wandelend op safari om het prachtige Moremi Game Reserve te ontdekken. Ook in de Khwai River Lodge kunt u genieten van uw luxe safari Botswana.

Het Moremi Game Reserve is gelegen in het oostelijke gedeelte van de Okavango Delta en is zeer wildrijk. Het Moremi wildreservaat beschikt over diverse verschillende ecosystemen, zoals savannebossen maar ook diverse watergebieden. De verschillende ecosystemen trekken grote hoeveelheden wild en vogels.
In het droge gedeelte van het Moremi wildreservaat kunt u safari’s maken in open landrovers. Het natte gedeelte van het Moremi wildreservaat kunt u per boot of traditionele mokoro verkennen.

Dag 11 – Savuti Game Reserve – Savute Elephant Camp
Uw volgende bestemming is het Savuti Game Reserve, waar u drie nachten verblijft in het Savute Elephant Camp in een luxe tent op basis van volpension en lokale drankjes. Tijdens uw verblijf gaat u op safari in een open landrover onder begeleiding van een ervaren gids.

Savuti Game Reserve is een privé concessie ten zuiden van het Chobe National Park en staat garant voor ongerepte en ruige safari ervaringen. Het droge en rotsachtige Savuti heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 km2 en omvat onder andere het Savuti kanaal en Savuti moerras. Savuti staat bekend om de Savuti leeuwen die op olifanten jagen en de jaarlijkse trek van roofdieren en zebra’s.

Dag 14 – Victoria Falls – Tongabezi
Na uw laatste safari vliegt u naar Kasane om vervolgens door te vliegen naar Livingstone in Zambia. Na aankomst in Livingstone volgt een transfer naar Tongabezi, waar u twee nachten verblijft in een river cottage op basis van volpension en lokale drankjes. Tijdens uw verblijf in Tongabezi kunt u diverse boottochten maken op de rivier, vissen, een bezoek brengen aan de Victoria Watervallen en nog veel meer.

De Victoria Watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika en zijn gelegen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Bij de Victoria Watervallen zijn diverse activiteiten te ondernemen zoals een helikoptervlucht, raften en u kunt er prachtig wandelen.

Dag 16 – Livingstone – Amsterdam
Vandaag volgt een transfer naar de luchthaven van Livingstone om vervolgens via Johannesburg naar Amsterdam te vliegen.

Dag 17 – Amsterdam
Uw luxe safari Botswana en verblijf in Kaapstad met Duin Deluxe Travel is weer voorbij. U arriveert in Amsterdam.

Prijs
Prijs per persoon bij twee volwassen personen:
Vanaf € 7800,- per persoon

Inclusief bij luxe safari Botswana & Kaapstad:
· Intercontinentale vluchten met KLM in de economy class
· Binnenlandse vluchten in de economy class
· Luchthavenbelasting ( onder voorbehoud van wijzigingen)
· Verblijf en verzorging zoals omschreven
· Privé transfers waar nodig
· Luxe safari Botswana in het Moremi wildreservaat
· Luxe safari Botswana in de Okavango Delta
· Luxe safari Botswana in het Savuti Game Reserve
· Autohuur Zuid-Afrika, Toyota Corolla of gelijkwaardig, Inclusief classic plus verzekering
· Welkomstdrankje
· Uitgebreid informatiepakket met reisboek

Exclusief bij luxe safari Botswana & Kaapstad:
· Reisverzekering en annuleringsverzekering
· Benzine autohuur
· Visum Zambia

Verkort reisschema
17 dagen – 16 nachten
Vanaf € 7800,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Kaapstad
Dag 2
Kaapstad – Camps Bay Retreat
Dag 6
Okavango Delta – Eagle Island Camp
Dag 8
Moremi Game Reserve – Khwai River Lodge
Dag11
Savuti Game Reserve – Savute Elephant Camp
Dag14
Victoria Falls – Tongabezi
Dag16
Livingstone – Amsterdam
Dag17
Amsterdam

Wilt u meer informatie ontvangen over Luxe safari Botswana & Kaapstad?