Vakantie Botswana met cultuur en safari

11 dagen/ 10 nachten

Maak kennis met de bijzondere cultuur van de Bosjesmannen tijdens uw vakantie Botswana. In de centrale Kalahari kunt u in de maanden december tot april genieten van grote aantallen dieren, zoals zebra’s, impala’s en olifanten.  En uiteraard ontbreken de roofdieren niet, zoals de leeuwen en cheeta’s. Tijdens bijzondere wandelingen leert u alles over de gewoonten en levenswijze van de Bosjesmannen. De ongerepte Okavango Delta met het prachtige vogelleven ontdekt u per mokoro boot. In het afgelegen Kwando wildreservaat geniet u van exclusieve safari’s. U verblijft in kleinschalige en comfortabele tented camps.

Dag 1  – Amsterdam – Maun
Vandaag vliegt u naar Maun, waar uw rondreis Botswana kan gaan beginnen.

Dag 2  -Centrale Kalahari – Deception Valley Lodge
Na aankomst in Maun wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en vliegt u naar de Centrale Kalahari, waar u drie nachten verblijft in de Deception Valley Lodge op basis van volpension, lokale drankjes en inclusief safari’s. U kunt hier safari’s maken in open landrovers of een begeleide wandeling maken met de Bosjesmannen. Tijdens de wandelingen met de Bosjesmannen maakt u kennis met hun cultuur, overlevings- en jagerscapaciteiten.

In het Central Kalahari wildreservaat zullen de  zoutpannen en graslanden van de Kalahari-woestijn u als eerste opvallen.  Door het noorden van dit gebied kronkelen fossiele rivieren; waar 16.000 jaar geleden nog water stroomde, bevindt zich nu de perfecte plaats om wild te observeren. U zult hier de elanden, cheeta’s en leeuwen zien. Vooral in het natte seizoen zult u hier luipaarden, giraffen en gnoes zien en de bijzondere meerkatten.

Dag 5-Okavango Delta- Pom Pom Camp
Vandaag vliegt u naar de Okavango Delta, waar u twee nachten verblijft in Pom Pom Camp op basis van volpension en lokale drankjes. U kunt met een open landrover op safari gaan, een begeleide bushwandeling maken of een boottocht maken in een traditionele mokoro boot.

De Okavango Delta is een netwerk van kanalen en moerassen en is de grootste inlandse delta ter wereld. De verscheidenheid aan begroeiing en wild is enorm in de Delta. Gebieden met hoge bomen worden afgewisseld door zandvlaktes met voornamelijk mopane begroeiing. Aan wild is eigenlijk elke soort te zien die valt te bedenken: impala, kudu, zebra, gnoe, tsessebe, lechwe, hartebeest, eland, steenbok en de zeldzame roan. Troepen buffels en olifanten zwerven door het gebied terwijl neushoorns alleen op Chief’s Island zijn te zien. Katachtigen als leeuw, luipaard en cheetah zijn in grote getale aanwezig met de hyena in hun voetspoor.

Dag 7-Kwando wildreservaat – Kwando Lagoon Camp
In ongeveer 25 minuten vliegt u naar het Kwando wildreservaat, ten westen van het Chobe National Park. U verblijft drie nachten in het Kwando Lagoon Camp op basis van volpension, lokale drankjes en safari’s.

Het Kwando wildreservaat is een privé concessie ten westen van het Chobe National Park. Het is erg afgelegen, waardoor er weinig toeristen het reservaat bezoeken. Voor u dus een exclusieve safari. In de droge tijd zult u hier veel olifanten, roofdieren, buffels zien. Met een beetje geluk zult u hier ook de wilde honden tegenkomen.

Dag 10- Maun – Amsterdam
Na een laatste safari vliegt u terug naar Maun om vervolgens via Johannesburg terug naar Amsterdam te vliegen.

Dag 11- Amsterdam
Uw onvergetelijke vakantie Botswana met Duin Deluxe Travel is weer voorbij. U arriveert in Amsterdam.

Prijs bij vakantie Botswana met cultuur en safari:

Prijs per persoon bij twee volwassen personen:
Vanaf € 4700,-  per persoon
De prijzen zijn gebaseerd op periode van 15 november 2014 tot 31 maart 2015. Met uitzondering van 20 december tot 3 januari.

De reis kunt u nog verlengen bij de Victoria Watervallen!

Inclusief bij vakantie Botswana met cultuur en safari: 

 • Intercontinentale vluchten met South African Airways in de economy class
 • Binnenlandse vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Safari’s in de Centrale Kalahari
 • Safari’s in de Okavango Delta
 • Safari’s in het Kwando wildreservaat
 • Parkentreegelden
 • Welkomstdrankje
 • Uitgebreid informatiepakket met reisboek

Exclusief bij vakantie Botswana met cultuur en safari:

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Verkort reisschema
11 dagen – 10 nachten
Vanaf € 4700,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Maun
Dag 2
Centrale Kalahari – Deception Valley Lodge
Dag 5
Okavango Delta- Pom Pom Camp
Dag 7
Kwando wildreservaat – Kwando Lagoon Camp
Dag10
Maun – Amsterdam
Dag11
Amsterdam

Vakantie Botswana - bosjesmannen
Safari Botswana
Kalahari wildreservaat Botswana
Okavango Delta Botswana
Vakantie Botswana in stijl
Safari Botswana

Wilt u meer informatie ontvangen over Vakantie Botswana met cultuur en safari?