Kenia- exclusieve safari’s door authentiek Afrika

In de roman “Out of Africa” van Karen Blixen werd Kenia rond 1900 al omschreven als een prachtige ongerepte bestemming en dat kunnen wij vandaag de dag nog steeds beamen. In Kenia treft u vele bijzondere wildparken met uiteenlopende diersoorten, maar ook adembenemende landschappen, een rijke cultuur en een zeer gastvrije bevolking. Een reis op maat, samengesteld door Duin Deluxe Travel, geeft u de kans om Kenia te ontdekken ver weg van alle toeristen. U verblijft in exclusieve, kleinschalige accommodaties, waarbij u geniet van persoonlijke safari’s door ervaren gidsen. Kortom, u ervaart Kenia zoals het is bedoeld.

In het Masai Mara National Reserve maakt u de meeste kans om de “Big Five” (olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels) te zien. Beland in een droom van de Afrikaanse savanne met de olifanten van het Amboseli National Park, of ervaar de duizenden flamingo’s en de vele vogelsoorten van Lake Natron. Ga terug in de tijd en beleef het wilde en ongerepte Afrika in het Meru National Park en rond uw reis af in één van de kleinschalige, luxe strand lodges bij het kustplaatsje Msambweni.

Kenia |“wildlife” op safari
Kunt u zich al voorstellen dat u dichtbij een kudde olifanten staat met op de achtergrond de besneeuwde toppen van Mount Kilimanjaro; een droom die werkelijkheid kan worden in het Amboseli National Park.
Kom oog in oog met witte neushoorns, flamingo’s, nijlpaarden of krokodillen bij Lake Nakuru en Lake Naivasha. Beide meren zijn ondiep en zijn ideale voedselbronnen voor meer dan 400 vogelsoorten.
Jaarlijks trekken miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting het Masai Mara National Reserve in Kenia. In hun kielzog struinen jagers (leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s) de savanne af op zoek naar de zwakken. De migratie is één van de meest intrigerende spektakels van de natuur, maar ook wanneer de migratie niet in de Masai Mara is, blijft het een schitterend natuurpark.
Het uiterste westen van Kenia kenmerkt zich door het prachtige Lake Victoria, ’s werelds op één na grootste zoetwatermeer en bron van de Nijl. De schitterende zonsondergangen en de wonderlijke natuur zorgen voor een ongekende ervaring.

Kenia | “still life” in de natuur
Rondom Mount Kenya, dat met 5199 meter hoog boven de savannes uitreikt, vindt u een divers landschap met een scala aan wilde dieren. Het Samburu National Park staat bekend om zijn kleurrijke Samburu stam en zijn prachtige uitzichten over de Rift Valley. U kunt de nacht doorbrengen onder de sterrenhemel op het bijzondere Laikipia Plateau, waar u kunt nagenieten van de opgedane indrukken van de dag.
Als u een minder bezocht natuurpark wilt ontdekken dan is het Meru National Park een absolute aanrader. Vanwege de dichte bebossing en vele rotspartijen is een safari hier een echte speurtocht.

Kenia | “easy life” aan de kust
De kust van Kenia is een tropisch paradijs waar u na een inspannende safari helemaal tot rust kunt komen. Laat u verwennen in een van de kleinschalige luxe beach lodges bij Mswabweni, ontdek het tropische onderwaterleven langs de kust van Diani Beach, ga heerlijk wandelen langs een 5 km privéstrand.

[/wpcol_1third_end]

Wilt u meer informatie ontvangen over Hoogtepunten Kenia?