Malawi reizen op maat met Duin Deluxe Travel

Malawi, het warme hart van Afrika, is bekend om de authentieke dorpjes, de vriendelijke bevolking en de ongerepte natuur. In Malawi zult u verschillende landschappen zoals rivieren, bergplateau’s, moerassen, bossen, graslanden en een immense binnenzee ( Lake Malawi) aantreffen en biedt de ideale vakantie voor jong en oud.
U kunt Malawi het beste ontdekken per auto ( met chauffeur). Om de ultieme ervaring door dit pure land te beleven adviseert Duin Deluxe Travel u graag bij het samenstellen van uw Malawi reis op maat. Wij laten u kennis maken met het pure en ongerepte Malawi, waarbij u verblijft in bijzondere en kleinschalige accommodaties.

Malawi reizen op maat | Safari in Malawi

Het Majete wildreservaat is één van de succesverhalen van natuurbehoud. Het prachtige wildreservaat is sinds 1955 een beschermd gebied en staat model voor duurzame ontwikkeling en de herintroductie van bedreigde diersoorten.
Het Majete wildreservaat is onderdeel van Africa’s Great Rift Valley en bestaat uit ongeveer 70.000 hectare. Het park bestaat uit Miombo bossen en rotsachtige heuvels, die in contrast staan met de pittoreske riviervalleien en weelderige bosriviergebieden. In het Majete wildreservaat zult u onder andere de neushoorn, olifanten, buffels, nijlpaarden, vogels, en diverse antilopen tegenkomen. U kunt het park verkennen per boot, met de auto of te voet.
Wilt u in een bijzondere safari lodge verblijven, dan raden wij u de onlangs geopende Mkulumadzi Lodge aan.

In het gevarieerde Liwonde National Park zult u de Shire rivier, lagunes, moerassen, open grasvelden aantreffen. Vele nijlpaarden en krokodillen leven in en in de nabijheid van de rivier. Ook zult u hier olifanten en diverse soorten antilopen aantreffen. Voor vogelaars is het een waar eldorado. Een prachtig wildpark voor een bijzondere safari in Malawi.

Malawi reizen op maat | Lake Malawi

Lake Malawi is één van de grootste meren ter wereld en ligt prachtig verborgen tussen de heuvels. Er zijn slechts twee meren die groter zijn nl. Lake Tanganyika en Lake Victoria.
Lake Malawi kent meer dan zeshonderd vissoorten en is de perfecte locatie om te snorkelen en te genieten van de bijzondere vissen. De prachtige witte zandstranden, het heldere water en de bijzondere flora en fauna maken Lake Malawi tot een ideale strandverlenging na een rondreis of safari in Malawi en Zambia.
De tijd heeft alleen nog stil gestaan in de dorpjes rondom Lake Malawi. Bezoek een van de lokale dorpjes langs het meer en maak kennis met de vriendelijke bevolking. Een ervaring die u niet snel zult vergeten. De vele vissersbootjes zult u in de avond op het meer kunnen aanschouwen, waarbij de sterren prachtig glinsteren op het meer.
Bent u een echte snorkelliefhebber en zoekt u een Robinson Crusoe ervaring, dan raden wij u een verblijf aan op het schitterende Mumbo Island. Mumbo island is een prachtig groen onbewoond eiland.

Rondreis door Malawi | Actief in Malawi

In Malawi kunt u mooie wandelingen maken. Wij raden u wel aan om met een gids op pad te gaan. Een bijzondere wandelroute leidt u over het Zomba Plateau, dat op een hoogte van ongeveer 2000 meter is gelegen. Onderweg passeert u diverse watervallen, meertjes en ravijnen. Ook kunt u hier genieten van het diverse vogelleven.
Mount Mulanje is één van de grootse Inselbergen ter wereld en wordt ook wel “Island in the Sky “genoemd. U kunt de berg tijdens een meerdaagse wandeltocht beklimmen, waarbij u geniet van diverse vergezichten, diepe kloven en watervallen. U kunt u ook een kortere wandeling maken en in de omgeving de diverse prachtige theeplantages bezoeken. In deze omgeving kunt u ook uistekend golfen.
Het bergachtige Nyika Plateau is gelegen op een hoogte van 2000 meter en bestaat uit uitgestrekte graslanden en inheemse wouden. Met een beetje geluk zult u hier de roan antilopen, luipaarden en hyena’s tegenkomen. U kunt hier bijzondere paardrijdtochten en wandelingen maken. In het regenseizoen verandert het Nyika Plateau in een prachtig bloemenparadijs. Meer dan 200 soorten orchideeën komen tot bloei.


Reizen Malawi

Accommodaties

Persoonlijk advies


Wilt u meer informatie ontvangen over Hoogtepunten Malawi?