Luxe reizen Mozambique

Mozambique is onontdekte parel aan de oostkust van Afrika. Dit prachtige land, met een kustlijn van ruim 2500 km, tropische witte stranden, indrukwekkende wildreservaten en een kleurrijke cultuur, maakt Mozambique tot een zeer interessante en gevarieerde vakantie bestemming in Afrika.

Ervaar het rijke onderwaterleven bij de koraalriffen voor één van de 32 bounty eilandjes van de Quirimbas Archipel en kom volledig tot rust onder de palmbomen langs de hagelwitte stranden van de Bazaruto Archipel in een kleinschalige accommodatie.

Zoekt u avontuur? Ontdek de schoonheid van het Gorongosa National Park, of ga op safari door het immense Niassa National Park, dat bekend staat om de hoogste wildconcentratie van Mozambique. Proef de historie op Ibo Island en bezoek de sfeervolle hoofdstad Maputo, waar de vriendelijke bevolking u trakteert op lokale specialiteiten.
Mozambique heeft een schat aan mogelijkheden. De specialisten van Duin Deluxe Travel kennen de bijzondere wildparken, de meest bijzondere strand lodges en de mooiste duikplekken. Alles om uw exclusieve reis naar Mozambique onvergetelijk te maken.

Luxe reizen Mozambique | exclusief genieten aan de kust

Sommige van ’s werelds beste duikgebieden liggen voor de kust van Mozambique. De Quirimbas Archipel is een waar paradijs voor tropische vissen en heeft één van de rijkste koraalriffen ter wereld. Geniet na een intensieve safari op de prachtige stranden van de Bazaruto Archipel, maak een boottocht in een authentieke “dhow” en ontdek de ongeëvenaarde natuur op Benguerra Island en Bazaruto Island.
Aan de zuidelijke kust ligt het idyllische Ponta Mamoli, bij uitstek ideaal voor een romantische getaway of huwelijksreis, met goede duikmogelijkheden waar u kunt genieten van culinaire specialiteiten, vers uit de zee.

Luxe reizen Mozambique | avontuurlijke safari
Een safari in één van de wildreservaten van Mozambique laat u Afrika op zijn best zien. In het Niassa National Reserve – dat twee keer zo groot is als het wereldberoemde Kruger Park – vindt u de grootste wildconcentratie van Mozambique. Beleef een waar safari avontuur in het Gorongosa National Park en zie waarom dit ooit het meest gewilde wildreservaat van Afrika was. En dan is er het Limpopo National Park, waar na jaren ontwikkeling inmiddels 147 soorten zoogdieren en 500 soorten vogels te vinden zijn.

Luxe reizen Mozambique | een smeltkroes van historie en cultuur
Door de rijke Portugese en Arabische invloeden is Mozambique een smeltkroes van culturen. U proeft het in de culinaire specialiteiten, u ervaart het met de kleurrijke bevolking en u voelt het in de historische plaatsen. Een bezoek aan het tot werelderfgoed uitgeroepen Ilha de Moçambique neemt u mee naar vervlogen van het kolonialisme. Het historische Ibo Island is zeker de moeite waard en laat zien waarom dit eiland een van de belangrijkste handelsposten in oostelijk Afrika was van ivoor, zilver en slaven.

Wilt u meer informatie ontvangen over Hoogtepunten Mozambique?