Luxe Namibië reizen op maat

Gelegen tussen de Kalahari woestijn en de Atlantische oceaan ligt Namibië, één van de meest indrukwekkende landen van Zuidelijk Afrika. Behalve een interessante etnische mix van traditionele en koloniale achtergronden, is Namibië een paradijs voor elke fotograaf. De contrasten en heldere kleuren ziet u overal terug: van de wilde zeeën van de Skeleton Coast tot de rode en oranje duinen van het Namib Naukluft Park; van de rivierwouden van de Caprivistrook tot de diepe kloven van de Fish River Canyon. In Namibië beleeft u een onvergetelijke reis naar natuurlijke en culturele wonderen die u nergens anders ter wereld zult meemaken.

U kunt sommige bijzondere plekken van Namibië het beste ontdekken per auto, andere zijn alleen per vliegtuig te bereiken. Ook vanaf het water is veel te beleven. Om de ultieme ervaring door dit wonderlijke land te beleven adviseert Duin Deluxe Travel de perfecte luxe Namibië reizen op maat. Uiteraard verblijft u in bijzondere en kleinschalige accommodaties.

Luxe Namibië reizen | Ontdek de uitgestrekte verlatenheid
De uitgestrekte kustwoestijn van de Namib en de Kalahari in oostelijk Namibië vormen het overgrote deel van Namibië. U kunt wakker worden middenin het Namib Naukluft Park en ’s werelds hoogste zandduinen (Sossusvlei) beklimmen. Na terugkomst staat er een heerlijk verzorgd ontbijt onder aan de zandduinen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Het ontoegankelijke Skeleton Coast in het noordwesten ligt vol met “skeletten” van schepen die tegen de kust zijn geslagen. Luister naar de lokale geschiedenis en bewonder de wilde kustlijn tijdens een bijzondere fly-in safari.

Direct achter de kust ligt Damaraland. Ervaar hoe de flora en fauna in dit barre landschap leeft van de zeemist. Ontdek tijdens een exclusieve safari hoe de zeldzame woestijnolifant zich heeft aangepast om hier te overleven. Of maak een grote kans om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn in zijn natuurlijke leefomgeving mee te maken. De oude “San” rotstekeningen bij Twyfelfontein vertellen dat hier ooit ook andere vegetatie is geweest en andere dieren hebben geleefd.

Luxe Namibië reizen | Safari in Namibië
Namibië biedt meer dan uitgestrekte woestijnen en prachtige landschappen. Hier leven ook bijna alle Afrikaanse dieren en kunt u genieten van een exclusieve safari in Namibië. Het Etosha National Park in het noorden is één van de oudste beschermde gebieden van Afrika. De (soms verlichte) waterplaatsen zijn ideale plekken om leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns te spotten, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Voor een geheel exclusieve safari in Namibië geven de privé parken nabij Etosha, zoals Ongava en Onguma, de beste kansen om het wild van dichtbij mee te maken. Een ervaren gids gaat met u mee op safari op zoek naar bijzondere plekken en dieren door dit prachtige gebied.

Luxe Namibië reizen | Huwelijksreis Namibië in de Caprivi strook
Ooit gecreëerd om Victoria Falls in Zimbabwe met Namibië te verbinden ligt de Caprivistrook, met rivierwouden, watervlaktes en baobab bomen. Deze romantische regio met kleinschalige luxe lodges biedt alle mogelijkheden voor een luxe huwelijksreis in Namibië. Dit minder toeristische gebied is een ideale mogelijkheid om de andere kant van Namibië te ontdekken. In het Mudumu National Park kunt u prachtige safari’s ondernemen, waarbij u op zoek gaat naar buffels, zebra’s, antilopen, nijlpaarden, krokodillen en olifanten. Met een beetje geluk komt u ook de zeldzame sitatoenga en de rode lechwe tegen. Vaar met een inheemse mokoro boot, bezoek de Popa watervallen of bewonder sommige van de 430 soorten vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Luxe Namibië reizen | Kust en cultuur in Namibië
De etnische mix van Namibië is gevormd door verschillende inheemse bevolkingsgroepen en de koloniale invloeden. De hoofdstad,Windhoek, ligt bijna precies in het epicentrum van Namibië, de ideale basis om dit mooie land te verkennen. De Duitse koloniale invloeden zijn direct herkenbaar wanneer u door deze schone stad loopt. Aan de kust vindt u Swakopmund, dat wordt omgeven door een uitgestrekt landschap van de Namib woestijn. U kunt hier van alles ondernemen, waaronder een boottocht om dolfijnen te zien. De boottocht wordt afgesloten met champagne en oesters. Een romantische activiteit tijdens een eventuele huwelijksreis in Afrika.

Aan de Kunene rivier in noordwestelijk Namibië kunt u naast bijzondere safari’s ook de inheemse Himba’s ontmoeten. Het is een ware eyeopener en een geweldige ervaring om te leren hoe deze Himba’s leven en denken.

Wilt u meer informatie ontvangen over Hoogtepunten Namibie?