Zambia reizen – Afrika in haar ruigste vorm

Zambia wordt omschreven door velen als het echte en ruige Afrika en de specialisten van Duin Deluxe Travel kunnen dit slechts beamen. Zambia is een land van open vlaktes en ongerepte oerwouden, rijk aan wild, rivieren, uitgestrekte savannes en spectaculaire watervallen.

Reizen door Zambia biedt uitzonderlijke mogelijkheden om wild te zien. Een kanosafari door het Lower Zambezi National Park, een wandelsafari door het South Luangwa National Park of een “gamedrive” in het Kafue National Park. Eén ding is zeker, Zambia is de ultieme safari bestemming voor avonturiers!
Uw avontuur door Zambia begint bij Duin Deluxe Travel, waar onze ervaren travel designers een reis voor u op maat samenstellen. Kleinschalige accommodaties met uitstekende gidsen staan garant voor een onvergetelijke reis naar één van de meest ongerepte safari bestemmingen van Afrika.

Zambia reizen | safari bestemming bij uitstek

Zambia is een land, dat nog niet ontdekt is door veel toeristen. Gelukkig maar, want dit betekent voor u een exclusieve safari door het echte Afrika. Duurzaam toerisme speelt een belangrijke rol en ongeveer een derde van Zambia bestaat uit nationale parken (19 in totaal). Dit maakt Zambia tot een waar dierenrijk, met 225 soorten zoogdieren en meer dan 700 vogelsoorten. De diversiteit van dit land houdt niet op bij de natuur. Er worden 70 verschillende talen gesproken en dit zorgt voor een kleurrijke bevolking. Zij willen u graag kennis laten maken met hun creatieve kant, zoals handgemaakte potten, manden en inheems houtsnijwerk.
De wegen in Zambia zijn redelijk begaanbaar en de afstanden erg groot, waardoor fly-in safari’s vaak de ideale manier zijn om de parken te bezoeken.

Zambia reizen | reizen op maat

In de nationale parken van Zambia zijn bijna alle diersoorten van Afrika te vinden. Neem bijvoorbeeld het South Luangwa en het North Luangwa National Park. Samen met ervaren gidsen gaat u op wandelsafari waar u leeuwen, buffels, giraffen, zebra’s, nijlpaarden, kudu’s, hartenbeest, bavianen en met een beetje geluk ook luipaarden tegenkomt. In het westen ligt het Kafue National Park. Dit is het grootste park van Zambia, waar regelmatig cheeta’s worden gesignaleerd. Tegelijkertijd zijn er relatief weinig lodges, waardoor u verzekerd bent van een exclusief en persoonlijk safari avontuur.
In het Liuwa Plains National Park vindt de op één na grootste jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s plaats van Afrika. Het Lower Zambezi National Park staat bekend om de bijzondere kano safari’s over de Zambezi rivier. U bekijkt het wild vanuit een nieuw perspectief, een unieke ervaring.

Zambia reizen | Victoria Falls

Sluit uw reis in Zambia af op spectaculaire wijze door een bezoek te brengen aan de Victoria Falls. Ook bekend als Mosi-oa-Tunya, dat “rook dat dondert” betekent. De Victoria Falls bevinden zich op de grens van Zambia en Zimbabwe, waar de Zambezi rivier tot 550 miljoen liter water per seconde in het diepe ravijn stort. Bezichtig dit wereldwonder vanuit een helikopter, verken de Zambezi rivier in een kano of ga zwemmen in The Devil’s Pool bovenaan de rand van de watervallen.


Reizen Zambia

Accommodaties

Persoonlijk advies

Zambia reizen
Victoria Watervallen - Zambia
Luxe Zambia reizen
Safari Zambia

Wilt u meer informatie ontvangen over Hoogtepunten Zambia?