Safari reis Zambia en Malawi

11 dagen/ 10 nachten

11 daagse safari reis Zambia en Malawi. U bezoekt het South Luangwa National Park, waar u kunt genieten van bijzondere ( wandel)safari’s. In het ongerepte Liwonde National Park kunt u met enig geluk de volledige Big Five aantreffen. De laatste dagen kunt u aan Lake Malawi ontspannen op het afgelegen strand en zwemmen in het helder blauwe water. U verblijft tijdens de safari in Zambia en Malawi in de kleinschalige lodges van Robin Pope.

Dag 1- Amsterdam – Lusaka
Vandaag vliegt u met KLM naar Lusaka in Zambia.

Dag 2- South Luangwa National Park – Luangwa River Camp
Na aankomst in Zambia vliegt u met een kleiner toestel naar Mfuwe airport, waarna een transfer volgt naar het Luangwa River Camp. Onderweg passeert u lokale dorpjes en maakt u kennis met het leven in Zambia. U verblijft drie nachten in Luangwa River Camp op basis van volpension, lokale drankjes en inclusief safari’s. Deze dagen staan in het teken van safari’s en tussendoor kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad.
Het South Luangwa National Park is gelegen aan de zuidelijke uiteinden van de Great Rift Valley. Het reservaat staat bekend om de hoge wildconcentraties, die zich rond de Luangwa rivier bevinden. South Luangwa National Park staat ook bekend om de uitstekende wandelsafari’s.

Dag 5 – Liwonde National Park – Kuthengo Camp
Na het ontbijt volgt een transfer naar Mfuwe Airport en vliegt u naar Lilongwe in Malawi. Vervolgens volgt er een transfer naar Kuthengo. U verblijft twee nachten in Kuthengo Camp op basis van volpension, lokale drankjes en inclusief safari’s. De inbegrepen safari’s bestaan uit gamedrives, boottochten bij voldoende water en wandelsafari’s.
Het Liwonde National Park is met zijn moerassen, lagunes, heuvels, open grasvlaktes en een diverse wildpopulatie het meest bezochte park van Malawi. Dit is het enige park in Malawi waar u met geluk de volledige Big Five (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel) kunt aantreffen. U ziet hier aan de oever regelmatig grote kuddes olifanten, nijlpaarden, watervogels en krokodillen.

Dag 7 – Lake Malawi National Park – Pumulani
Na het ontbijt volgt een transfer van ongeveer drie uur naar Lake Malawi, waar u de komende drie nachten verblijft in Pumulani op basis van volpension en lokale drankjes. Tevens zijn de niet gemotoriseerde watersporten inbegrepen.
Een verblijf bij Pumulani kan zo relaxed of actief zijn als u wenst. Het afgelegen strand is ideaal voor degenen die rust zoeken en willen zonnen of zwemmen in het helder blauwe water. Maar u kunt u ook gaan snorkelen, kajakken, een boottocht maken of waterskiën.
Malawi wordt gedomineerd door Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer, welke langs een gedeelte van de Great Rift Valley loopt. Het meer, beschreven door David Livingstone als the Lake of Stars, is bijna 600 km lang en daarin zwemmen meer dan duizend soorten vis.

Dag 10 – Lilongwe – Amsterdam
Vandaag volgt een transfer van ongeveer drie uur naar Lilongwe. Vervolgens vliegt u via Nairobi terug naar Amsterdam.

Dag 11 – Amsterdam
Uw onvergetelijke safari door Zambia en Malawi met Duin Deluxe Travel is weer voorbij. U arriveert in Amsterdam.

Prijs
Prijs per persoon bij twee volwassenen:
Vanaf € 4790,- per persoon.
De reissom is gebaseerd op het laagseizoen in juni. In het hoogseizoen gelden andere tarieven.

Inclusief bij safari reis Zambia en Malawi:
· Intercontinentale vluchten met KLM in de economy class
· Binnenlandse vluchten in de economy class
· Luchthavenbelasting ( onder voorbehoud van wijzigingen)
· Verblijf en verzorging zoals omschreven
· Privé transfers waar nodig
· Safari’s in het South Luangwa National Park
· Safari’s in het Liwonde National Park
· Parkentreegelden
· Welkomstdrankje
· Uitgebreid informatiepakket met reisboek

Exclusief bij safari reis Zambia en Malawi:
· Reisverzekering en annuleringsverzekering
· Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
· Visum Zambia en Malawi


 

Verkort reisschema
11 dagen – 10 nachten
Vanaf € 4790,- per persoon
Dag 1
Amsterdam – Lusaka
Dag 2
South Luangwa National Park – Luangwa River Camp
Dag 5
Liwonde National Park – Kuthengo Camp
Dag 7
Lake Malawi National Park – Pumulani
Dag 10
Lilongwe – Amsterdam
Dag 11
Amsterdam


Wilt u meer informatie ontvangen over Safari reis Zambia en Malawi?