Update: 9 mei 2022

Afrika is weer open voor internationale toeristen en staat klaar om u met open armen te ontvangen.  Om de landen in Afrika te mogen bezoeken dient u gevaccineerd te zijn of heeft u een negatieve PCR test nodig die niet ouder is dan 72 uur.

Tips om veilig op vakantie te gaan

Een goed begin is het halve werk dus het goed voorbereiden van uw reis is zeer belangrijk. Hoe staat het land er momenteel voor? Welke maatregelen zijn er genomen? Waar moet u zelf aan denken? Wij leggen hier uit hoe u veilig op vakantie kunt gaan naar Afrika.

Hoe gaat u veilig naar Afrika

Toerisme speelt een grote rol in Afrika. Voor velen is het de grootste bron van inkomen. Het is natuurlijk het belangrijkste dat u gezond en veilig op vakantie kunt gaan en de reisbranche werkt en denkt zeker mee. In safariparken is veilig reizen het makkelijkste, u slaapt in kleinschalige accommodaties die goed hygiënisch worden schoongemaakt. In grotere steden moet u wel meer aan uw veiligheid denken, daar gelden meer veiligheidsregels en de hotels hebben ook strenge regels waar zij zich aan moeten houden. Door middel van deze maatregelen is er voor gezorgd dat u veilig op vakantie kunt naar Afrika.

Veiligheidsmaatregelen

  • Op safari in de nationale parken van Zuid-Afrika? Dan gaat u meestal met een gids op pad. De safariauto’s zijn open, hierdoor zit u fijn in de buitenlucht en beperkt het eventuele risico’s.
  • Wij maken gebruik van kleinschalige accommodaties. De accommodaties in Zuid-Afrika hebben strenge maatregelen genomen om de risico’s rond corona in te dammen.
  • Elk gebouw dat u binnengaat moet u uw handen desinfecteren en een mondkapje dragen. Afstand houden moet altijd en grote massa’s verwijderen is zeer belangrijk.
  • Hotels en winkels worden goed en grondig schoongemaakt. De toerismesector heeft een uitgebreid protocol opgesteld voor het schoonmaken van hotelkamers, oppervlakten en algemene ruimtes. In winkels wordt alles na elke klant gereinigd: de pinautomaat, boodschappenmandjes en karren. Alle medewerkers van winkels dragen een mondkapje of bedekken hun hele gezicht.
  • De medewerkers in de toerismebranche zijn extra getraind in hygiëne en dienstverlening op afstand en als ze binnen komen wordt dagelijks hun temperatuur gemeten. Als de temperatuur te hoog is worden ze meteen naar huis gestuurd.
  • Eten in de lodge is ook mogelijk. U zal zoveel mogelijk buiten eten en de tafels staan uit elkaar. Ook is er een bepaald aantal gasten toegestaan in het restaurant.

 

  • Heeft u corona-achtige klachten? Meld dat dan meteen bij een reisexpert. Zij zullen u precies vertellen wat u moet doen. Afrika heeft namelijk een duidelijk protocol opgesteld voor mensen met coronasymptomen.
  • Volg alle lokale aanwijzingen op en houd je aan de actuele regels. Lees u van te voren goed in over de regels en voor vragen kunt u ook bij ons terecht.
  • Het kan zijn dat u voor aankomst in Afrika verschillende zaken moet regelen in betrekking tot uw gezondheid, zoals het invullen van een gezondheidsverklaring en reisplan.  Van te voren zullen we u precies vertellen wat u dient in te vullen.
  • Sluit een reisverzekering en een annuleringsverzekering af. In coronatijden is dit zeer belangrijk. Indien u wilt annuleren met een geldige reden, dan kunt u dat doen via deze verzekering.
Wilt u meer informatie ontvangen over Corona en veiligheid in Zuid-Afrika?