Greystoke Mahale is een kleinschalige exclusieve lodge aan Lake Tanganyka in het westen van Tanzania. De reis ernaar toe is al een beleving op zich, met een traditionele dhow boot vaar je over het helderblauwe Tanganyka meer naar Greystoke Mahale, terwijl je wordt omringd door de prachtige Mahale bergen. Eenmaal aangekomen ontdek je het prachtige tropische woud om op zoek te gaan naar de bijzondere chimpansees. Geniet van deze prachtige ongerepte omgeving en je zult dit paradijs op aarde niet meer willen verlaten.

Accommodatie

Greystoke Mahale beschikt over slechts zes banda’s die direct aan het witte zandstrand zijn gelegen aan de rand van het tropische bos. De banda’s zijn gebouwd van hout en palmbladeren en sfeervol ingericht met houten meubels en kleurrijke Afrikaanse stoffen. De kamers zijn aan de voorkant open zodat je overdag van een prachtig uitzicht kunt genieten, maar misschien kies je ervoor om te ontspannen met het uitzicht vanaf jouw hoog gelegen veranda. In de ensuite badkamer kun je je heerlijk opfrissen.

Faciliteiten van Greystoke Mahale

In het prachtige hoofdgebouw, gebouwd van hout en palmbladeren, kun je naar alle windrichtingen kijken. Hier kun je ontspannen en boeken lezen over de bijzondere chimpansees of kennis maken met je medereizigers.

Culinair bij Greystoke Mahale

De maaltijden bij Greystoke Mahale zijn van hoogstaand niveau. Laat je verwennen met onder andere heerlijke verse visgerechten. De maaltijden worden bij goed weer op het strand onder de sterrenhemel geserveerd, met op de achtergrond het geruis van het meer en de geluiden uit het bos. Voor een aperitief kun je bij de prachtige dhow bar terecht en je verwonderen over de mooie zonsondergang.

Activiteiten

De activiteiten van Greystoke Mahale staan in het teken van de chimpansees. Samen met ervaren gidsen trek je elke morgen het bos in op zoek naar de chimpansees. Eenmaal aangekomen bij de chimpansees heb je ongeveer een uur de tijd om met deze bijzondere dieren door te brengen. Houd er wel rekening mee dat de chimpansees zich op verschillende locaties bevinden in het seizoen. Tijdens de wandeling kun je ook klein wild tegenkomen zoals andere apen, bushbokken en veel verschillende vogels.
Met een traditionele dhow vaar je langs de kustlijn over het helderblauwe water en met een beetje geluk zie je de nijlpaarden op de bodem lopen. Tijdens de boottocht kun je ook vissen of een verfrissende duik nemen. Ook kun je kajakken langs de kustlijn.

Vrijblijvend reisvoorstel
 
Hebben wij u geïnspireerd? Dan werken wij graag, uiteraard geheel vrijblijvend, een voorstel uit dat helemaal op uw wensen is afgestemd.

Neem contact op  Online reisvoorstel aanvragen
 
Dit kan ook telefonisch, bij ons op kantoor of eventueel zelfs thuis. Bel Petra: 071- 8879658