In het kort

Bijzondere reizen op maat naar Malawi

Malawi, het warme hart van Afrika, is bekend om de authentieke dorpjes, de vriendelijke bevolking en de ongerepte wildparken.  De elf nationale parken en wildreservaten liggen verspreid door het land en bieden zeer afwisselende landschappen. Van savannes, bossen en valleien die door de Shire rivier worden doorkruist, tot een bergachtig gebied dat de bijnaam ‘het Zwitserland van Afrika’ heeft; het natuurschoon in Malawi is verbluffend. 

Malawi kan je het beste per huurauto met chauffeur ontdekken of met een aantal binnenlandse vluchten. We laten je graag de mooiste en puurste wildparken zien van het onontdekte  Malawi. Tijdens de rondreis verblijf je in kleinschalige guesthouses, luxe safari lodges of tented camps.

Reizen door Malawi biedt uitstekende mogelijkheden om wild te zien. Zoek de vele olifanten vanuit de boot in het Liwonde National Park of maak bijzondere wandelsafari's in het Majete National Park. Verken het hoogstgelegen park Nyika te paard. Ontdek de duizenden soorten tropische vissen tijdens het snorkelen in Lake Malawi. 

Wij helpen je graag bij het op maat samen stellen van een onvergetelijke safari reis door Malawi.  Vraag een reisvoorstel op maat aan of bekijk eerst onze voorbeeldreizen ter inspiratie.

Duin Deluxe Travel

Waarom reizen naar Malawi?

 • Ontdek de grote diversiteit aan landschappen en wilde dieren.
 • Maak kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking. 
 • Sluit de Big 5 safari af aan het prachtige Lake Malawi meer.
 • Kleinschalige safari lodges en guesthouses ver weg van de massa.
 • Unieke safari reizen op maat.
Reizen

De mooiste voorbeeldreizen in Malawi ter inspiratie.

Huwelijksreis Malawi
Huwelijksreis Malawi
 • Overnacht onder de sterrenhemel in het Majete wildreservaat.
 • Ga op safari met een ervaren gids in het Liwonde National Park.
 • Rust heerlijk uit aan het strand van Lake Malawi.
 • Proef de culinaire verse gerechten.
 • Verblijf in exclusieve en bijzondere lodges.
Vanaf € 5.200,00
Luxe Malawi rondreis
Luxe Malawi rondreis
 • Overnacht onder de sterrenhemel in het Majete wildreservaat
 • Wandel tussen de theeplantages in de Thyolo regio.
 • Spot de Big 5 in het Liwonde National Park.
 • Verken het bounty eiland Likoma Island.
 • Overnacht in kleinschalige en bijzondere lodges.
Vanaf € 5.800,00
Belevenissen

Gastvrij Malawi

De parken van Malawi kan je op vele verschillende manieren beleven en dat maakt een rondreis in Malawi afwisselend. Aanschouw de waterdieren per boot in het Liwonde National Park en sta oog in oog met de vele olifanten of maak een begeleide wandeling in het Majete wildreservaat. Ga snorkelen bij Likoma Island of Mumbo Island en spot de vele kleurrijke vissen.  Bezoek de lokale dorpjes en maak kennis met de vriendelijke bevolking van Lake Malawi. Beklim de bergen van Mount Mulanje of gaan paardrijden op het Nyika Plateau.

Bootsafari Liwonde National Park

Fietstocht Nyika National Park

Wandelsafari Majete wildreservaat

Zeilen op Likoma Island

Snorkelen bij Lake Malawi

Wandelen bij de Thyolo thee plantages

Accommodaties

Overnacht in de mooiste tented camps en safari lodges in Malawi.

Pumulani Lodge
Pumulani Lodge
Pumulani Lodge is een kleinschalige luxe lodge aan de zuidkant van het schitterende Lake Malawi. Ontspannen kan je op het witte zandstrand aan het heldere meer, maar ook kan je hier snorkelen, wandelen of een bezoek brengen aan een lokaal dorpje.
Mumbo Island Camp
Mumbo Island Camp
Mumbo Island Camp is een kleinschalig tented camp gebouwd op een tropisch eiland in het kristalheldere water van het Lake Malawi National Park in Malawi. Uitgeroepen tot UNESCO. Je verblijf is eenvoudig, maar de schitterende omgeving compenseert dit volledig.
Mkulumadzi Lodge
Mkulumadzi Lodge
Mkulumadzi Lodge is een kleinschalige, luxe lodge gelegen in het Majete wildreservaat aan de prachtige Shire rivier in Malawi. Het Majete wildreservaat is één van de succesverhalen van natuurbehoud. Ontdek de ongerepte wildernis, maar geniet van alle luxe en comfort.
Mvuu Wilderness Lodge
Mvuu Wilderness Lodge
Mvuu Wilderness Lodge is een kleinschalig tented camp aan de oevers van de Shire rivier in het Liwonde National Park in Malawi. Mvuu betekend nijlpaard in de lokale taal (Tonga) en u zult deze zoogdieren in grote aantallen in de rivier tegenkomen tijdens een boottocht.
Kuthengo Camp
Kuthengo Camp
Kuthengo Camp is een kleinschalig tented camp in het Liwonde National Park in Malawi. Het tented camp wordt omgeven door uitgestrekte vlakten en Baobab bomen en biedt een schitterend uitzicht op de Shire Rivier. Beleef hier authentieke safari's te voet, per boot en per auto. 
Praktische info

In het kort over Malawi

Date Beste reistijd Malawi reizen
Malawi kan je het hele jaar door bezoeken. De beste reistijd om Malawi te bezoeken is tussen mei en half november. Dit is de droge periode. Tijdens de lokale wintermaanden van juni tot eind augustus is het soms wat koeler, maar overdag is er altijd een heerlijke temperatuur van circa 23 graden. Bij Lake Malawi is het altijd iets warmer, op het Nyika Plateau altijd way koeler vanwege de hoogte (2.300 meter) en ‘s nachts kan het er zelfs vriezen. De meeste regen valt in december en januari en dan is het tropisch heet. Lake Malawi is het gehele jaar door aangenaam.
Plane Vliegen naar
Lilongwe of Blantyre met KLM.
Clock Tijdverschil
In onze zomertijd is er geen tijdverschil. In onze wintertijd is het in Malawi een uur later dan in Nederland.
Card Visum
Nederlandse paspoorthouders hebben een visum nodig voor Malawi. Het visum kost USD 75 per persoon.
Tips

Handig om te weten

Duin Deluxe Travel is de specialist op het gebied van luxe en exclusieve reizen op maat. 

Reizen naar Zuid-Afrika vroeg boeken
Botswana is een exclusieve safari bestemming en het aantal kleinschalige lodges is beperkt. Wij adviseren om de reis naar Botswana minimaal een half jaar tot een jaar van te voren te boeken in het hoogseizoen, zodat je eerste keus hebt. Buiten het hoogseizoen( juli tot november) zijn er meer mogelijkheden.

 
Review

Klanten vertellen

"Deze reis was van begin tot einde een onvergetelijke ervaring en een herinnering voor het leven."
Familie van Dongen - Namibië/Botswana/Victoria Watervallen
Familie van Dongen - Namibië/Botswana/Victoria Watervallen
"Een reis om steeds maar weer aan terug te denken."
Familie van der Velden - Zuid-Afrika
Familie van der Velden - Zuid-Afrika


Lees alle reviews
Vrijblijvend reisvoorstel
 
Hebben wij u geïnspireerd? Dan werken wij graag, uiteraard geheel vrijblijvend, een voorstel uit dat helemaal op uw wensen is afgestemd.

Neem contact op  Online reisvoorstel aanvragen
 
Dit kan ook telefonisch, bij ons op kantoor of eventueel zelfs thuis. Bel Petra: 071- 8879658